TekNatur instiftade Runar Törnqvist priset till minnet av Sjukampens ”fader”

TekNatur instiftade Runar Törnqvist priset till minnet av Sjukampens ”fader”

Teknologie doktor Runar Törnqvist (* 18.12 1952, † 19.6 2016) kallades år 1999 till ledamot i Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland (STV). Den mest betydande insatsen inom STV är det arbete Runar gjorde inom ramen för TekNatur och särskilt gällande Sjukampen. Det var på initiativ av Runar som Sjukampen skapades och den första tävlingen gick av stapeln läsåret 2006-2007 – därefter var han tävlingens drgarae i flera år. Upplägget i Sjukampen där samarbete, problemlösning, uppfinningsförmåga och fingerfärdighet spelar en betydande roll är i stark koherens med Runars förhållningssätt till sin arbetskarriär både i företag och inom universitetsvärlden.

Till minnet av Runar Törnqvist och för att hedra att han skapade TekNatur Sjukamp erhåller det vinnande laget i Sjukampen Runar Törnqvists pris. Priset består av en pokal, en prissumma samt ett diplom. Pokalen är 3d-printad och motivet för varje pokal är inspirerat av en fråga i Sjukampens uttagningstävling – på så vis är varje pokal unik.

Senaste nyheter

Till toppen