Resultat från TekNatur 2021

Resultat från TekNatur 2021

Årets TekNatur tävlingar avgjorda

Den 7 maj 2021 arrangerades årets finaler av tävlingen TekNatur helt online. TekNatur-finalerna bestod i år av två tävlingar:

• TekNatur/Projekt, en projekttävling för åk 7-9 och gymnasier och
• TekNatur/Sjukampens final för sjundeklassister.

Årets TekNatur/Projekt hade lockat 4 projekt och 5 elever. Av projekten deltog 3 stycken i grundskoleklassen och 1 i gymnasieklassen. I Sjukampens final kämpade 7 stycken lag i årskurs 7 från 7 olika högstadier. Sammanlagt deltog elever från 11 olika grundskolor och gymnasier från Svenskfinland i TekNatur-finaldagarna.

Resultat från TekNatur/Projekt 2021

• I projekttävlingen i gymnasieklassen gick första pris till Levon Lopez Eknosyan från Gymnasiet Lärkan för projektet Schackmotor från grunden. Priset delades ut med motiveringen ” En föredömligt välstrukturerad programmering av en avancerad AI tillämpning, som fungerar fullt ut. En stor mängd arbete har lagts ner i applikationen.”

• I projekttävlingens högstadieklass gick första pris till Dominic Hamro från Åshöjdens grundskola för projektet Hundinspirerad robot. Priset delades ut med följande motivering: ”Ett arbete som kombinerar eget byggarbete, elektronik, och programmering till en robot som efterliknar fyrfota djurs sätt att röra sig. Ledigt och inspirerat presenterat arbete.”

• Högstadiets delade andra pris gick först till Fenix Hongell och Hannibal Lundell från Grundskolan Norsen för projektet VR med Unity. Priset delades ut med motiveringen ”En spännande och fungerande tillämpning av virtuell verklighet, som möjliggör en mera mångsidig distansundervisning i skolor.”

• Det andra delade priset gick till Jeremias Hagnäs från Cronhjelmsskolan i Larsmo för projektet Elektromagnetiska gitarrmikrofoner. Priset delades ut med motiveringen ”Ett gediget byggprojekt där man satt sig in i teori, gjort uträkningar, och experimenterat sig fram tålmodigt från steg till steg mot fungerande lösningar. Arbetsprocessen var sympatiskt presenterad.

Resultat från TekNatur/Sjukampens final

TekNaturs Sjukampen har snabbt blivit mycket populär. I uttagningstävlingen, som hölls på hösten, deltog närmare 2200 elever runt om i Svenskfinland. Uppgifterna i finalen går ut på att tre medlemmar från de sju bästa klasserna i uttagningstävlingen bygger något, mäter något o.s.v. Finalmomentet poängterar därför idérikedom och fingerfärdighet. Detta år hölls finalen via Seppo-plattformen

• 1 pris:
o klass 7B, Kimitonejdens skola. Klassen representerades av Benjamin Engblom, Emilia Rehn och Pontus Engdal
• 2. pris:
o klass 7B, Kyrkby högstadieskola på Åland. Klassen representerades av Jonas Perjus, Leon Pettersson och Elvira
• 3:dje pris (delat mellan tre skolor)
o klass 7E, Cronhjelmsskolan i Larsmo. Klassen representerades av Atte Snellman, Agnes Andersson och Ellen Gäddnäs
klass 7E, Sarlinska skolan i Pargas. Klassen representerades av Matilda Ström, Aron Wickström och Elvira Öhman
klass 7F, Lyceiparkens skola i Borgå. Klassen representerades av Aate Ruohtula, Axel von Schantz och Henri Hedström

Senaste nyheter

Till toppen